Marokko jaagt op verkopers 'lustpoppen' uit China

marokko
10
28 sep '16
Sinds het begin van deze week spreken veel grote Facebookpagina's in Marokko schande van de verkoop van sekspoppen in Casablanca.

Deze siliconen poppen worden in China gemaakt en zijn in het westen 'normaal'. In Marokko gelden echter andere normen en waarden. Op sociale netwerken raken Marokkanen niet uitgesproken over het nieuwe verschijnsel. In het algemeen walgen zij over het product waarmee 'lusten gestild kunnen worden'. Op internet staan ook verkoopadvertenties waar verschillende soorten poppen worden aangeboden tussen de 800 en 2.500 dirham, meldt Assabah vandaag. 

De verontwaardiging is dan ook groot onder Marokkanen. Zij vragen de overheid en ambtenaren om in te grijpen en een einde te maken aan wat zij beschouwen als de verkoop van onwettige producten die de reputatie van het land geen goed doet. Anderen stellen zelfs dat het om samenzweringspraktijken gaat tegen de islamitische PJD-partij, zo kort voor de parlementsverkiezingen.

Onderzoek
De krant nam de proef op de som en ging op zoek naar aanbieders van de lustpoppen. Ook de politie ging ondertussen op zoek. De poppen zouden vooral op de markt zijn in Derb Omar, in Casablanca. Daar worden veel producten uit China verkocht. De politie ging langs vrijwel alle winkels op de markt en vroeg verkopers naar de poppen. De lustpoppen werden echter niet gevonden. 

De politie denkt echter dat de poppen in het geheim aan de man worden gebracht. In de komende dagen worden invallen gepland om het 'seksueel speelgoed' in beslag te nemen. In de Marokkaanse wet, artikel 502-503 staat dat men bestraft kan worden met maximaal vijf jaar celstraf en een boete tot wel één miljoen dirham. 

'Personen die pornografisch materiaal of andere producten produceert, distribueert, invoert, uitvoert of verkoopt riskeren een gevangenisstraf van één tot vijf jaar en boetes van 10.000 dirham tot 1.000.000 dirham', valt te lezen.

© Redactie 2016
marokko
china
lustpoppen
casablanca
derb sultan
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi