Feyenoord-fans mogen Europa weer in

sport
0
10 mei '00

ROTTERDAM (ANP) - Supporters van Feyenoord mogen volgend seizoen weer meereizen naar Europese uitwedstrijden. Voorzitter Jorien van den Herik van de Rotterdamse club heeft besloten het reisverbod een jaar eerder dan gepland op te heffen.

De preses verbood de aanhang na hevige supportersrellen in Leverkusen begin vorig jaar aanvankelijk tot en met de zomer van 2001 de club in Europa achterna te reizen.

"Een verbod kan niet oneindig duren", aldus Van den Herik. "Zeker niet voor de goedwillenden. Ik realiseer me dat we een risico nemen. Want we staan nog steeds op een mijnenveld."

Van den Herik stelt wel een aantal voorwaarden aan het bezoeken van Europese uitwedstrijden van Feyenoord. Mocht Feyenoord zich komend weekeinde niet plaatsen voor de Champions League maar voor de UEFA Cup, dan wil hij zijn supporters alleen laten meereizen naar landen en stadions die op de komst van de supporters zijn berekend. De preses denkt dat de deelnemers aan de Champions League berekend zijn op de Rotterdamse aanhang.

De supportersvereniging van Feyenoord toont zich heel tevreden over het plan. "Het is logisch dat we alleen naar uitduels in Europa gaan als alles op onze komst is berekend. Dat is veilig voor de mensen daar en voor onze fans zelf. Ook willen we er voor pleiten dat het reisverbod naar Duitsland nog wel een jaar van kracht blijft. Er zijn nog veel te veel spanningen tussen beide partijen", zegt manager supportersbeleid Ton Strooband.

Feyenoord en de supportersvereniging werken aan een Europees reisplan voor fans. "Eigen vervoer en lage prijs zijn de speerpunten", aldus Strooband. "Al is het bij sommige tegenstanders wel weer noodzakelijk om gegroepeerd te reizen. We moeten er alles aan doen dat het nu niet meteen weer uit de hand gaat lopen. De UEFA let nog steeds op ons."

Bron: © NU.nl

© MAROKKO.NL 2000

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi