Hondsdolheid nog steeds dodelijk in Marokko

marokko
0
29 sep '16
Gisteren was het de Internationale Dag tegen Hondsdolheid en dat was voor de Marokkaanse Gezondheidsautoriteit (ONSSA) reden om wat cijfers te publiceren over de kwestie.

Volgens directeur veterinaire diensten van ONSSA, Abderrahman El Abrak, worden jaarlijks 300 gevallen van hondsdolheid geregistreerd. Jaarlijks komen ongeveer 20 mensen om het leven door hondsdolheid. Tussen 2004 en 2010 vond de ziekte voor 81% plaats in landelijke gemeenten. Volgens El Abrak heeft Marokko een strategie tegen hondsdolheid en deze omvat drie belangrijke gebieden. De eerste legt de focus op de vaccinatie van hondenbezitters. ONSSA organiseert jaarlijks een gratis vaccinatiecampagne voor hondenbezitters, vooral in landelijke gebieden. 

Het tweede gebied bestaat uit de bestrijding van zwerfhonden, omdat deze honden vaak de ziekte overdragen aan elkaar. Het derde gebied focust zich op het bewustzijn van burgers. Zij moeten gewaarschuwd worden over het gevaar van hondsdolheid en hoe deze opgelopen en bestreden kan worden. 

Overleden
Een triest geval van de dodelijke ziekte vond bijvoorbeeld in september 2015 plaats. Een vierjarig kind haalde het landelijk nieuws toen hij in Casablanca overleed als gevolg van de ziekte. Hij werd door een hond gebeten in de regio Tafraout. Dat gebeurde toen een zwerfhond het jongetje in zijn gezicht beet.

© Redactie 2016
marokko
hondsdolheid
rabies
ziekte
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi