Premier Marokko pakt artsen aan

marokko
5
29 sep '16
Het hoofd van de regering, premier Abdelilah Benkirane, heeft keihard uitgehaald naar medici die misbruik maken van hun positie.

Hij richtte zijn woorden vooral tegen artsen in de private sector. Benkirane beschuldigde hen van hebzucht omdat ze vaak misbruik maken. Patiënten worden vaak geopereerd zonder de noodzaak voor een operatie. Op deze manier vullen chirurgen hun zakken rijkelijk. Onacceptabel, aldus Benkirane. Al Ahdath Al Maghribiya meldt vandaag dat de uitingen van Benkirane een golf van ontevredenheid en verontwaardiging onder artsen heeft veroorzaakt. Volgens de artsen zijn de uitspraken onderdeel van de verkiezingscampagne en wil Benkirane stemmen winnen over hun rug. 

Benkirane houdt deze dagen veel politieke bijeenkomsten en tijdens een van deze bijeenkomsten deed hij de uitspraken waar veel Marokkanen achter zullen staan. Een video daarvan kwam snel terecht op sociale netwerken. Naast zelfverrijking beschuldigde Benkirane hen ook ervan geen medelijden te voelen met hun patiënten en missen zij de ware en nobele missie van een arts, die boven alles levens moet redden. 

Reactie
De Nationale Unie van particuliere artsen reageerde door te eisen dat de regeringsleider zijn woorden moet intrekken. Zij beschuldigen hem op hun beurt van populisme en het doen van een poging om de publieke opinie tegen hen te keren.

© Redactie 2016
marokko
gezondheidszorg
abdelilah benkirane
ziekenhuizen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi