Voetbalschool Paris Saint-Germain in Marokko afgebroken

sport
0
29 sep '16
Het ambitieus voetbalproject van Paris Saint-Germain in Bouskoura is om nog onbekende reden afgeblazen.
Van de vier te realiseren voetbalscholen in Marokko blijven er voor Paris Saint-Germain nog drie over. De Franse topclub opende twee voetbalacademies in oktober vorig jaar in Rabat en zou er nog twee bij bouwen. Het begin van het kalenderjaar van 2017 zouden de vestigingen van Marrakech en Bouskoura geopend worden. Nu meldt het Marokkaanse medium Yabiladi, op basis van bronnen bij de aannemer, dat de bouw van de vestiging in Bouskoura inmiddels is afgebroken.

Ook publiceerde het foto's waarop te zien is dat het gebouw - dat nog niet afgebouwd was - is afgebroken. De vestiging van Bouskoura, een plaatsje iets ten zuiden van Casablanca, is onderdeel van een nog groter te realiseren project. Daar is reeds een groot aantal woningen en appartementen opgeleverd van wat uiteindelijk een nieuwbouwwijk moet worden met diverse moskeeën, winkels en uitgaansgelegenheden, genaamd Bouskoura Golf City. De ontwikkelaar die dit project op zich neemt is Prestigia, onderdeel van het bekende Qatarese vastgoedbedrijf Addoha.

Wat betreft de bouw van de voetbalacademie lijkt deze voortijdig te zijn beëindigd door een toezichthouder. De ontwikkelaar zou na aandringen van Yabiladi terugkomen op de reden van beëindiging maar heeft na de sloop tekst noch uitleg gegeven. De verantwoordelijken hielden 'zich niet aan de regels'. Welke dat zijn moet later blijken.
© Redactie 2016
marokko
paris saint-germain
voetbalschool
project
bouskoura
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
team marokko
gabon
vriendschappelijk
vahid halilhodžić
turkije
syrië
islamitisch onderwijs
cornelius haga lyceum
racisme
golaso
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
iran
spanje
moord
daesh
rabat
dgsn
caf
mohammed vi