Levenslang voor Marokkaanse agent die vrouw en stiefmoeder doodschoot

buitenland
1
30 sep '16
De rechtbank van Kenitra heeft zich uitgesproken over een bizar gezinsdrama in de regio. Een agent doodde daar zijn echtgenote en stiefmoeder met dienstwapen.
De rechter vond een levenslange gevangenisstraf de enige gepaste straf voor de dubbele familiemoord. Dat meldt Al Massae vandaag in de krant. Het vonnis werd afgelopen dinsdag uitgesproken. Hij zal zijn straf uitdienen in de gevangenis van Kenitra. Inmiddels is duidelijk dat de senior politie-inspecteur zijn dienstwapen heeft gebruikt en in een negatieve psychische toestand verkeerde. 

Hij blijft herhalen dat hij nog steeds niet kan geloven een dergelijke daad te hebben begaan. De verdediging verzocht de rechter een lichtere straf op te leggen en rekening te houden met het slachtoffer, die op dat moment de waardigheid van zijn eigen moeder beschermde omdat ze te maken kreeg met vernedering en geweld van de latere slachtoffers. 

Ook wezen de advocaten naar de twee kinderen van de man. De klagende partij stelt echter dat de misdrijven in een vlaag van woede is gepleegd en dat de slachtoffers de biologische moeder van de dader helemaal niet hebben aangevallen. 

De dader stuurde onlangs nog een brief aan zijn zus, nog voor het vonnis werd uitgesproken, waarin hij zei spijt te hebben. Ook gaf hij aan geen clementie te verdienen. 
© Redactie 2016
marokko
kenitra
moord
gezinsdrama
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
team marokko
vahid halilhodžić
libië
oujda
vriendschappelijk
stade honneur
turkije
syrië
psv
raja
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
iran
spanje
moord
daesh
rabat
dgsn
caf
mohammed vi