Moeder ontvoerde baby Marokko: 'Ik vergeef de ontvoerster' (video)

marokko
9
30 sep '16
Nisrine en Nabil Zoufir zijn weer thuis na een hectische week waarin hun pasgeboren baby werd ontvoerd.

Le360 bezocht de familie in Douar Rmel, in de buurt van Had Soualem, en sprak onder meer met de ouders. Familie en buurtgenoten gaven het gezinnetje een warm welkom met vlaggen, toeters en een feestmaal. In gesprek met de bron spreekt moeder Nisrine onder meer over de ontvoerster en de hulp van koning Mohammed VI. Ze bedankte de koning en vernoemde haar dochter uiteindelijk naar zijn dochter, prinses Khadija. 

Vergeving
Het meisje heeft in een week tijd drie andere namen gekregen maar uiteindelijk is officieel voor Khadija gekozen. Andere namen waren Hajar, Hiba en Janat. De jonge moeder sprak ook over de gezondheid van haar dochtertje. Deze bleek in goede conditie te zijn. Het meisje is zelfs een paar grammetjes aangekomen. 'Ze heeft goed voor haar gezorgd en haar zelfs een douche gegeven', zegt ze over de ontvoerster. 

Ze geeft ook aan haar met heel het hart te vergeven omdat ze haar dochter terugbracht. Ze heeft echter twijfels of de publieke opinie net zo vergevingsgezind is. Zoufir geeft ook aan dat de politie de vrouw nog steeds zoekt om haar waarschijnlijk strafrechtelijk te vervolgen. 

© Redactie 2016
marokko
casablanca
baby
khadija
nisrine zoufir
nabil zoufir
ontvoering
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?