Hoger beroep tegen Italiaanse pedo in Marokko uitgesteld

buitenland
0
30 sep '16
Het Hof van Beroep in Rabat heeft de uiteindelijke beslissing over het lot van een Italiaanse pedofiel uitgesteld.
Hij werd in 2015 veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf waarna een van de partijen in hoger beroep ging. Hij stond terecht voor het misbruiken van kinderen in Tamesna, in Mers El Kheir om precies te zijn. Naast de zes jaar kreeg hij ook 80.000 dirham aan boetes opgelegd die hij als schadevergoeding dient te voldoen. Hij zou 'een aantal' slachtoffers hebben gemaakt. Hoeveel dat er zijn is niet bekend. 

Al Akhbar meldt vandaag dat het Hof van Beroep woensdag heeft besloten om de zaak uit te stellen. Mogelijk valt het hoger beroep in het nadeel van de pedofiel. Rechters in Marokko maken steeds meer gebruik van strengere wetten die pedofielen langer achter de tralies kunnen zetten. 

3essas
De zaak kwam in december 2014 aan het licht, toen een familie de autoriteiten had ingeschakeld wegens beschuldiging van verkrachting van hun 13-jarig kind. Een nachtwaker waarschuwde de familie toen hij het kind het huis van de Italiaan binnen zag gaan. De politie arresteerde de man daarop. Uit het proces bleek hij schuldig te zijn aan kindermisbruik. 

Tijdens het proces en het hoger beroep meldden meer families zich met het verhaal dat ook hun kind is misbruikt. Allen wonen in hetzelfde gebied. 

(Photo credits: Mohamed Elkho - Le360)
© Redactie 2016
marokko
rabat
italie
pedofiel
tamesna
pedofilie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
algerije
gabon
chan 2020
vriendschappelijk
berkane
turkije
islamitisch onderwijs
cornelius haga lyceum
rico verhoeven
chan2020
atlasleeuwen
frmf
casablanca
politie
marrakech
team marokko
tanger
ajax
iran
golaso
spanje
daesh
dgsn
moord
mohammed vi