Zwaardere straffen voor groepsverkrachters Khadija S.

marokko
10
30 sep '16
Het Hof van Beroep in Marrakech heeft zwaardere straffen uitgesproken in de groepsverkrachtingszaak van Khadija, die later zelfmoord pleegde.

De jonge vrouw werd eind 2015 door een groep mannen verkracht, die de afschuwelijke gebeurtenissen filmden en haar hiermee chanteerden. Later werden ze gearresteerd en om onbegrijpelijke redenen vrijgelaten. S. besloot zichzelf in brand te steken op 30 juli in Benguerir. Ze overleed later aan haar verwondingen. Volgens Yabiladi heeft het hoger beroep van de verdediging van Khadija geholpen. 

Lange straffen
Aanjager van de verdediging is Omar Arbib, vertegenwoordiger van de Marokkaanse Vereniging voor Mensenrechten (AMDH) in Marrakech. Twee verdachten zagen hun gevangenistermijn verhoogd worden van acht naar tien jaar. Een verdachte dacht er met acht maanden redelijk goed van af te komen maar werd in hoger beroep tot acht jaar veroordeeld. 

Vijf anderen kregen eveneens acht jaar. Een hoofdrolspeler in de zaak werd een paar dagen na zijn kompanen gearresteerd. Hij kreeg twintig jaar celstraf opgelegd. 

Blij
Arbib is blij met de zwaardere straffen. De burgerlijke instantie had een aantal advocaten uitgenodigd om de familie van het slachtoffer bij te staan. Tien advocaten deden hun werk zonder daar geld voor te vragen. AMDH vond de eerste straffen magertjes en sprak van een 'lichte behandeling van de feiten'. 

Heb je hulp nodig?
113 Zelfmoordpreventie
Bel 113
24/7 bereikbaar (www.113.nl)
© Redactie 2016
marokko
marrakech
khadija s
groepsverkrachting
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?