Verkoop lustpoppen in Casablanca is storm in glas water

marokko
10
30 sep '16
De vermeende verkoop van opblaasbare en siliconen lustpoppen op een grote markt in Casablanca blijkt vooralsnog een hoax te zijn.

Op sociale netwerken verschenen op veel grote pagina's berichten over de verkoop van de lustpoppen, die uit China werden verscheept. Marokkaanse kranten namen het over en al snel werd een politie-actie op touw gezet om naar de poppen en de verkopers te zoeken. De politie richtte zich vooral op een grote markt in Derb Omar, waar veel spullen uit China worden verkocht. 

'De enige poppen waar de politie op stuitte waren de gebruikelijke paspoppen bij de ingang van winkels', aldus Assabah. De voorzitter van een winkeliersvereniging in Derb Omar, Abderrazak Lazrak, heeft ook gereageerd. Hij ontkende dat dergelijke producten door collega's worden verkocht, stelt hij voor de camera van Kifache TV. Hij roept op dat mensen deze lustpoppen niet moeten verwarren met presentatiemodellen. 

Deze poppen zijn in Marokko verboden en eventuele verkopers kunnen zware celstraffen verwachten. De politie houdt de boel ondanks de tegenspraak in de gaten en onderzoekt of de poppen in het geheim aan de man worden gebracht.

© Redactie 2016
marokko
casablanca
lustpoppen
china
derb omar
abderrazak lazrak
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi