Gedegradeerd hotel El Minzah Tanger gaat leven beteren
Hotel El Minzah in Tanger kreeg onlangs een zware controle te verwerken en bleek veel zaken niet op orde te hebben.
30 September 2016
reizen

Het ministerie van Toerisme en de Nationale dienst voor Volksgezondheid voerden de controles uit en concludeerden dat het hotel absoluut geen 5 sterren waard is. Twee sterren werden van het hotel afgenomen. Deze kan het hotel terugverdienen als men de aanbevelingen uitvoert. Moederbedrijf BlueBay heeft nu een persverklaring geuit waarin men beloofde werk te maken van de waarschuwing.

Plan
De manager van het iconisch hotel heeft naar eigen zeggen een nieuwe directeur voor het operationeel beheer aangesteld. Het gaat om Samir Kharroubi, die zich bij grote hotels zoals het Mamounia in Marrakech, heeft bewezen. Daarnaast gaat het hotel renovaties uitvoeren om modernisering door te voeren. Kamers, restaurants en gemeenschappelijke ruimtes worden onder handen genomen.

Een team van internationale experts moet het project in goede banen leiden. Naast het onroerend goed gaat El Minzah ook de culinaire lijn veranderen. 

Opvallend
Le360 ontdekte dat de verklaring van BlueBay niet helemaal op realiteit is gebaseerd. Naar aanleiding van de nieuwe aanstelling ging de bron op onderzoek uit en kwam terecht op de Linkedin-pagina van Kharroubi. Daar valt te lezen dat hij sinds augustus al in dienst is, ruim een maand voor de controles werden uitgevoerd.

BlueBay hoopt dat de renovaties alsmede de beloftes om beter om te gaan met onderhoud en hygiëne genoeg is om weer een vijfsterrenhotel te worden. Het ministerie van Toerisme gaf het hotel 15 dagen de tijd om met een serieus plan te komen. 

marokko
bluebay
el minzah
tanger
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi