Ziekenhuis in Aleppo gebombardeerd

buitenland
0
1 okt '16
Bij luchtaanvallen in het noordoosten van de stad Aleppo, waar een hevige strijd woedt tussen rebellen en regeringstroepen, is zaterdag een ziekenhuis gebombardeerd.

Het ziekenhuis werd getroffen door twee zogenoemde barrel bombs. Dat meldde de medische staf van het ziekenhuis. Barrel bombs zijn vaten met explosieven en scherven die veelal uit helikopters worden gegooid. Ze worden gebruikt door het Syrische leger. Volgens het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten is een burger om het leven gekomen en raakten meerdere mensen gewond. Het ziekenhuis is buiten gebruik geraakt.

Gewelddadige bombardementen
Aleppo onderging de afgelopen dagen de meest gewelddadige bombardementen van de Syrische en de Russische luchtmacht sinds het begin van de burgeroorlog in 2011. Critici beschuldigen Syrië en Rusland ervan bewust ziekenhuizen te bombarderen. Beide landen ontkennen die beschuldigingen.

De Franse minister van Buitenlandse Zaken, Jean-Marc Ayrault, noemde het bombardement van een ziekenhuis in de Syrische stad Aleppo, een oorlogsmisdaad. "Frankrijk roept de Veiligheidsraad bijeen om aan deze onacceptabele tragedie een einde te maken", aldus de minister.

© ANP 2016
aleppo
syrie
mensenrechten
ziekenhuis
oorlog
barrel bombs
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi