Marokkaanse verkiezingskandidaten dragen boerka op verkiezingsfolders

marokko
11
1 okt '16
Enkele kandidaten die voor de Partij van Renaissance (Wedergeboorte) en Deugd (PRV) uitkomen hebben met boerka geposeerd op verkiezingsaffiches.

Pers en politiek in het vrije westen: lezen jullie even mee? Kandidaten voor de parlementsverkiezingen op vrijdag 7 oktober hebben ervoor gekozen om hun gezicht te bedekken op flyers en posters. Het is voor het eerst dat dergelijke keuzes worden gemaakt tijdens verkiezingen in Marokko. Hoewel het dragen van een boerka op verkiezingsposters zelfs in Marokko nogal ongewoon is heerst de stemming 'lekker doen wat je niet laten kan'. 

De partij streeft naar een zo islamitisch mogelijk democratisch model. De partij Al Noor in Egypte had ook vrouwelijke kandidaten die met boerka's poseerden. Of de PRV geïnspireerd is hierdoor? Absoluut niet, stelt partijleider Mohamed Khalidi. 

Vrijheid
Assabah meldt dat Khalidi inmiddels heeft gereageerd. Hij geeft aan dat hij eigenlijk niet wist dat kandidaten hun gezicht bedekten op affiches. Hij verdedigde hun keus wel. 'Wellicht kozen ze hiervoor zodat hun foto's niet worden misbruikt voor andere doeleinden.' Ook gaf hij aan dat in Marokko individuele vrijheden gelden en dat de vrouwen daar vooral gebruik van moeten maken als ze daar behoefte aan hebben. 

Khalidi respecteert deze wetten en vrijheden en gaat de vertegenwoordigers van zijn partij waarschijnlijk niet op de vingers tikken. De posters zijn vooral te zien in Salé en Fqih Ben Salah.

© Redactie 2016
marokko
prv
parlementsverkiezingen
verkiezingen
mohamed khalidi
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi