Hoe deden de Marokkaanse Eredivisie-spelers het?

marokko
1
3 okt '16
Een terugblik naar de afgelopen speelronde in de Eredivisie. Marokkaans-Nederlandse spelers waren wederom van waarde voor hun clubs.

PEC Zwolle - ADO Den Haag (2-1):
Vrijdagavond was de opleving van  het ondermaats presterende PEC Zwolle. De club had tot vrijdagavond nog geen duel gewonnen dit seizoen en bungelde daardoor als hekkensluiter onderaan in de Eredivisie. De man van de wedstrijd tegen ADO Den Haag was Younes Mokhtar. Met tweemaal fenomenale acties in het strafschopgebied zag hij beide inzetten in het doel belanden. 

In deze wedstrijd begon ook spits Anass Achahbar in de basis, middenvelder Hachim Mastour moest het gedurende het hele duel doen met een plek op de reservebank.

Vitesse - FC Groningen (2-1):
Dit duel ging tussen het Vitesse van Adnane Tighadouini en het FC Groningen van Ousamma Idrissi en Mimoun Mahi. Alle drie de spelers begonnen in de basis. Alleen Tighadouini moest iets voor het einde van de officiële speeltijd het veld ruimen voor de Braziliaan Nathan. Uiteindelijk werd het 2-1 in het Gelredome, geen enkele van de Marokkaanse spelers op het veld was direct of indirect betrokken bij een treffer.

SC Heerenveen - PSV (1-1):
De club van aanvallend middenvelder Younes Namli zorgde voor duur puntenverlies voor PSV. Begonnen op de bank en daar ook de hele wedstrijd gebleven zag hij dat de tegenstander niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel. Namli heeft tot nu toe slechts één keer een doelpunt kunnen realiseren voor zijn formatie dit seizoen, in de KNVB Beker wel te verstaan.

Roda JC - NEC Nijmegen (0-1):
Een club waar het net zo slecht mee gaat als PEC is Roda JC. Met slechts drie punten uit zeven wedstrijden speelt men degradatievoetbal in Kerkrade. Gisteravond kon de van Excelsior overgekomen Adil Auassar niet voorkomen dat zijn formatie weer onderuit ging. NEC Nijmegen ging met drie punten naar huis na een 0-1 zege.

Go Ahead Eagles - SBV Excelsior (3-0):
Als redelijke middenmoters namen Go Ahead Eagles en SBV Excelsior het gisteren tegen elkaar op. De club van Rochdi Achenteh, gehele wedstrijd op reservebank, was te sterk voor de formatie van Khalid Karami, Hicham Faik en Anouar Hadouir. Ondanks dit verlies neemt Excelsior nog een stabiele negende plek in op de ranglijst.

Ajax - FC Utrecht (3-2):
De geschiedenis leert dat FC Utrecht een ware angstgegner is voor de Amsterdammers. De ploeg van Peter Bosz bereidde zich dan ook voor op een lastig duel met Hakim Ziyech uiteraard weer in de basiself. De miljoenenaankoop van deze zomer was ook dit duel weer beslissend. Ziyech tekende voor de 3-1 door een uitgemeten voorzet van Viergever waarna de technicus vanuit spitspositie beheerst binnen tikte.

Heracles Almelo - FC Twente (1-1):
Met Brahim Darri en Tarik Kada in de selectie eindigde de ploeg van Stegeman op gelijke hoogte met het stabiele FC Twente. Alleen Darri kreeg in deze ontmoeting speelminuten toegekend.

Willem II - Feyenoord (0-2):
Feyenoord heeft wederom haar koppositie weten te verstevigen. De formatie van middenvelder Karim El Ahmadi en vleugelaanvaller Mohamed El Hankouri was op bezoek bij Willem II wederom de bovenliggende partij. Door het puntenverlies van PSV voelt de formatie uit Rotterdam-Zuid alleen de hete adem in de nek van Ajax die op vijf punten achterligt op de ranglijst. 

Sparta Rotterdam - AZ Alkmaar (1-1):
Deze ontmoeting was een speciale wedstrijd voor AZ middenvelder Ilias Bel Hassani. De 24-jarige middenvelder kwam uit in de jeugdopleiding van Sparta en maakte daar ook zijn debuut in het betaalde voetbal. Een mooie gelegenheid dus ook het thuispubliek van het Kasteel te trakteren op goed voetbal.

Bel Hassani was al vroeg in de wedstrijd verantwoordelijk voor de voorzet die omgezet werd in de openingstreffer. Aan de kant van Sparta liet spits Zakaria El Azzouzi zijn enkele doelpogingen onbeantwoord. Het duel mondde uiteindelijk uit in een 1-1 gelijkspel.

© Redactie 2016
marokko
hakim ziyech
ajax
eredivisie
yassine ayoub
hachim mastour
younes mokhtar
anass achahbar
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?