Zelfmoord Marokkaans jongetje (10) niet om schoolspulletjes

marokko
1
3 okt '16
Vorige week werd Marokko geschokt door de zelfmoord van een tienjarig jongetje in Oued Ifrane, in de buurt van Azrou en Ifrane.

Volgens de Marokkaanse pers zou de jongen zelfmoord hebben gepleegd omdat zijn moeder hem vertelde dat ze voor het nieuwe schooljaar geen nieuwe schoolspullen kunnen kopen. Ahmed Aarab pleegde in de namiddag van zondag 25 september zelfmoord door opknoping. De lokale afdeling van het ministerie van Onderwijs heeft in een verklaring tegengesproken dat dit de reden was. 

Ahmed profiteerde net als andere studenten van het koninklijk initiatief waarin één miljoen schooltassen worden uitgedeeld voor het nieuwe schooljaar. De jongen gedroeg zich goed en haalde goede cijfers. Vorig jaar haalde hij een gemiddeld cijfer van 7.38 van de 10 te behalen punten. 

Vader
In de verklaring valt ook te lezen dat de provinciale directeur van het ministerie, evenals alle ambtenaren en managers hun medeleven willen overbrengen aan de familie. De vader reageerde afgelopen woensdag al tegenover Al Yaoum 24. Hij liet toen weten dat hij hard werkt als chauffeur voor een groot bedrijf in Rabat zodat hij zijn vier kinderen een goed leven kan bieden. 

Hij was dan ook verrast toen de pers de zelfmoord van zijn zoon koppelde met armoede. Waarom de jongen wel zelfmoord pleegde kon niet gezegd worden. Mogelijk volgt duidelijkheid hierover later.

Heb je hulp nodig?
113 Zelfmoordpreventie
Bel 113
24/7 bereikbaar (www.113.nl)
© Redactie 2016
marokko
oued ifrane
azrou
ifrane
ahmed aarab
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?