Koning Marokko beveelt transparantie en integriteit tijdens verkiezingen

marokko
0
3 okt '16
De Marokkaanse premier Abdelilah Benkirane heeft nog enkele dagen als premier te gaan. Aanstaande vrijdag staan de parlementsverkiezingen op het programma.

Benkirane is al een tijdje bezig met campagne voeren en doet dat op kenmerkende wijze. In een interview met de zender Al Arabi sprak hij over de aanstaande verkiezingen. Dat deed hij in Tetouan, waar hij de grootste verkiezingsbijeenkomst tot nu toe organiseerde. Hij viel zijn tegenstanders op harde en vernietigende wijze aan, net zoals zij dat eigenlijk al wekenlang doen.

Hij vroeg kiezers om op hem te stemmen voor een comfortabel aantal zetels in het parlement. Het hoofd van de regering wil Marokko verder vooruit helpen en heeft daar het volk voor nodig. Toen de verslaggever van Al Arabi hem vroeg of hij zeker is dat de verkiezingen niet beïnvloedbaar zijn door 'krokodillen en demonen' antwoordde Benkirane veelzeggend. 

Bevel
'De enige die over de uitslag van de verkiezingen beslist is het volk', zei hij. Over de integriteit en transparantie heeft koning Mohammed VI zich persoonlijk uitgesproken. Tijdens een vergadering van de overheid heeft de minister van Binnenlandse Zaken aangegeven dat koning Mohammed VI hem heeft bevolen om de integriteit en transparantie van de verkiezingen te waarborgen. 

'Als ik niet in al deze garanties zou geloven zou ik geen lid van de regering blijven en zou ik niet deelnemen aan het politieke leven', besluit Benkirane.

© Redactie 2016
marokko
abdelilah benkirane
pjd
parlementsverkiezingen
tetouan
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi