Marokko blijft pleiten voor onafhankelijk Palestina

marokko
24
4 okt '16
Marokko heeft gisteren maar weer eens haar standpunt duidelijk gemaakt inzake de Palestijnse zaak en de steun aan het Palestijnse volk.

Marokko's officiële standpunt is dat het pleit voor een onafhankelijke staat met alle rechten en met Oost-Jeruzalem als Palestijns gebied. Deze uitspraken werden gisteren in Caïro herhaald tijdens een bijeenkomst van de Arabische ministeriële commissie de belast is met het beëindigen van de illegale bezetting door de zionistische schurkenstaat Israël.

Marokko ging met een delegatie naar de vergadering in Egypte. Deze stond onder leiding van Ahmed Tazi, directeur van Mashreq, een overheidsorganisatie van het ministerie van Buitenlandse Zaken. De vierledige commissie kwam bijeen op verzoek van de Palestijnse staat om te praten over de resolutie van de Veiligheidsraad om de Israëlische bezetting van Palestijnse gebieden te beëindigen. 

Ook wil Palestina praten over het omgaan met de voortdurende aanvallen van Israël in deze gebieden. De Arabische landen spraken bovendien over het mobiliseren van de internationale gemeenschap voor de Palestijnse zaak en het initiatief van Frankrijk om eind dit jaar een internationale vredesconferentie te houden. Dat heeft eveneens als doel om de illegale bezetting te beëindigen. 

Deelnemers pleitten voor de voortzetting van de toetreding van Palestina aan de Verenigde Naties als volwaardig lid. De commissie deed een beroep op de secretaris-generaal van de Arabische Liga om deze kwesties te volgen en verslag te doen bij de volgende zitting van de Raad van Pan-Arabische organisaties. De commissie bestaat overigens uit Marokko, Egypte, Jordanië en Palestina met als aanvulling de secretaris-generaal van de Arabische Liga.

© Redactie 2016
marokko
palestina
zionisten
cairo
arabische wereld
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi