Emotionele Benkirane breekt tijdens speech (video)

marokko
24
4 okt '16
Het hoofd van de Marokkaanse regering, Abdelilah Benkiranae, bezocht afgelopen zondag Taroudant voor het eerst voor een verkiezingstoespraak.

Benkirane is een premier die zijn emoties durft te tonen en vaak huilend voor de camera's verscheen. Zijn tranen vloeien vooral als het om de zwakkeren in Marokko gaat en hun sociale problemen. 'In 2015 ging ik naar Agadir en Tiznit, maar jullie bezocht ik niet. Dit keer zei ik: 'Taroudant krijgt wat Taroudant verdient'', legt Benkirane uit aan de toegestroomde massa.

'Ik dacht Taroudant is een klein stadje dus er zullen wellicht honderden mensen komen', zegt hij terwijl hij zichzelf op de fout wijst. De mensenmassa telde duizenden, zo niet tienduizenden geboeide luisteraars. Daarna werd de toon serieuzer: 'Denken jullie dat Taroudant zomaar naar mij is komen luisteren? Denken jullie dat kleine kinderen mij zomaar willen begroeten? Dat bejaarde mensen zomaar naar mij komen?', vroeg jij het publiek toen de tranen kwamen. 

Eerder werd Benkirane ook emotioneel toen het over de ouderen in Marokko ging. 

Religie
Verder sprak hij over zijn verkiezingsplannen en het feit dat hij van mening is dat Marokko een religieus volk moet blijven terwijl het land aan het moderniseren is. Hij pleit dan ook voor een gezonde combinatie van beide aspecten. 'We moeten een volk van religie blijven en hand in hand lopen totdat we het resultaat hebben die we allen willen bereiken', aldus Benkirane. 

Daarna verlegde hij zijn aandacht naar de jonge Marokkanen, die met een chronisch hoog werkloosheidscijfer kampen. 'Marokkanen willen gerechtigheid. Ze willen genoeg kansen voor de jonge bevolking, zodat ze kunnen bereiken wat ze verdienen.' Hij verwees naar de landelijke salarisverhogingen en beloofde dat deze blijven als hij weer premier wordt. Ook prees hij zijn regering om de verhoging van de studiefinanciering met 200 dirham.

Oplossen
Tot slot: 'Ik heb in de afgelopen jaren niet alle problemen kunnen oplossen. Maar de mensen hebben gezien dat ik me niet alleen zorgen maak over een herverkiezing, maar over het oplossen van problemen. Geef me uw stem en ik zal verder gaan met het oplossen van problemen.'

Huilende Benkirane

© Redactie 2016
marokko
taroudant
agadir
verkiezingen
abdelilah benkirane
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi