Marokkaanse smeekt koning Mohammed VI haar uit Saudi-Arabië te halen (video)

marokko
10
5 okt '16
Opnieuw is een Marokkaanse vrouw op YouTube verschenen met de dringende oproep haar uit Saudi-Arabië te redden.

Onlangs deed Lamiaa Moatamid hetzelfde. In Saudi-Arabië werd ze vervolgd nadat ze aangifte deed tegen haar werkgever, waar ze huishoudelijke taken voor deed. Deze dwong haar met haar te trouwen, verkrachtte haar en liet zijn vrienden hetzelfde doen. Toen ze aangifte deed tegen hem belandde ze zelf in de cel. Haar filmpje kwam onder ogen van koning Mohammed VI en die besloot in te grijpen. Dagen later landde Moatamid in Casablanca. 

Nieuw geval
Deze week heeft opnieuw een Marokkaanse werkster een oproep gedaan aan alle Marokkanen en de koning om haar te helpen. Zij zegt voor haar leven te vrezen omdat de mensen voor wie zij werkt meerdere malen hebben aangegeven dat ze haar dood in Saudi-Arabië zal vinden en dat ze haar familie nooit meer spreekt. Ook sluiten ze haar op in huis.

De Marokkaanse ambassade benaderde ze met de hulpvraag en na het indienen van de juiste documenten vertelden ze haar daar dat ze moest vluchten. 'Als ik een manier had om te vluchten zou ik dat allang gedaan hebben. Ze sluiten alle ramen en deuren', vertelt ze. 'Deze mensen zullen me vermoorden en me hier begraven zeiden ze.' Bekijk hieronder de oproep van de vrouw.


© Redactie 2016
marokko
saudiarabie
mohammed vi
mensenrechten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi