'Slechtste agent van Marokko' opgepakt en voor rechter gebracht

marokko
0
5 okt '16
Een politieagent is in Marokko voor de rechtbank verschenen wegens verschillende delicten.

De agent had nogal wat op zijn kerfstok en verscheen daarom voor de rechtbank in Temara. Hij wordt vervolgd wegens fraude, valse aangiften, drugsbezit en de handel van drugs. Hij maakte met oplichtingspraktijken meerdere slachtoffers, waaronder gepensioneerde leraren, van wie er een 63 jaar is, meldt Assabah vandaag.

Vorige week kreeg de politie een anoniem telefoontje over een geparkeerde auto in een van de wijken van Temara. Daaruit zou drugs gehandeld worden. Toen de politie de auto opspoorde wisten ze een inzittende aan te houden. Bij de doorzoeking van zijn auto vonden ze 80 gram chira. De eigenaar zei daarop geen idee te hebben waar de drugs vandaan kwamen. 

Volgens de krant vertrouwden agenten de zaken niet waarna ze onderzoek deden naar de melder. Dat bleek de agent te zijn om wie alles draaide. De man die in de auto zat gaf nadien onmiddellijk toe dat hij de agent kent en dat hij hem een grote som geld betaalde om een baan bij de politie te regelen voor zijn zoon. In totaal overhandigde hij 80.000 dirham. 

De gepensioneerde leraar, van wie nog onduidelijk is of de drugs in de auto echt van hem waren, zou de agent 'wel vaker baantjes hebben geregeld' in ruil voor geld. Daarop werd de politieagent opgepakt. Een zoektocht bij hem thuis leidde tot de ontdekking van persoonlijke documenten van opgelichte mensen. 

De hoofdverdachte gaf aan dat hij ze oplichtte door ze baantjes te beloven. Daarna probeerde hij van zijn slachtoffers af te komen door valse aangiftes te doen. Mogelijk heeft hij de oudere man in de auto op deze manier in de val gelokt door een beetje hasj in zijn auto te verstoppen.

© Redactie 2016
marokko
temara
politie
agent
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?