Justitieminister Marokko betaalt 'gewoon' netjes zijn verkeersboetes

marokko
0
6 okt '16
De minister van Justitie in Marokko, Mustapha Ramid, is vandaag volop in het nieuws nadat er een artikel over hem verscheen over een snelheidsboete.

En net als iedereen moet ook de minister gewoon betalen. Tijden dat politici wegkwamen met het niet betalen van boetes is definitief voorbij. Op zich geen boeiende feiten, ware het niet dat Marokko morgen gaat stemmen voor een nieuw parlement. Ramid werd geflitst op de nationale weg tussen M'Diq en Fnideq, meldt Akhbar Al Yaoum vandaag. De minister was toen met zijn privéauto op vakantie in het noorden van Marokko.

In gesprek met de krant laat de minister weten binnen 15 dagen te hebben betaald en daarmee 30% korting kreeg. Om meer geloofwaardigheid te creëren heeft de minister de moeite genomen om een kopie mee te nemen als betalingsbewijs. 

Toeval?
Volgens Le360 doet Ramid er alles aan om zijn reputatie en dat van zijn partij op te krikken zo kort voor de verkiezingen. Hij was eerder het middelpunt van ophef over het nieuwe hoofdkantoor van de Hogere Raad van Justitie. Hij koos niet voor een peperduur en groot gebouw maar voor een voormalig kantoor van een call center. Een klein gebouwtje dat onwaardig werd geacht voor een dergelijke instelling. Het kantoor zou niet eens aan de minimale voorwaarden voldoen voor werken op hoog niveau.

De minister is ook lid van de Nationale Commissie voor Toezicht op verkiezingen. Hem werden vragen gesteld over deelname aan de promotiecampagne van zijn partij. Deze twee taken zouden niet met elkaar rijmen volgens critici. Aan de andere kant klaagde de minister op Facebook dat hij gemarginaliseerd werd in de besluitvorming rond het verkiezingsproces.

© Redactie 2016
marokko
mustapha ramid
boete
mdiq
fnideq
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi