Vijf jaar cel voor Marokkaanse man die vrouw stak bij gezinsdrama

marokko
1
6 okt '16
Het Hof van Beroep van Meknes heeft zich uitgesproken over de zaak van een man die zijn vrouw meerdere malen stak.

Hij krijgt vijf jaar cel voor het toetakelen van zijn vrouw, die de brute aanval wonderbaarlijk genoeg overleefde. Dat meldt Assabah vandaag. Het hoger beroep van de dader heeft weinig uitgehaald, eerder werd ook al vijf jaar tegen hem uitgesproken. De zaak begon toen de vrouw bij het bureau van Ait Ishaq kwam om aangifte te doen tegen haar man wegens mishandeling. De vrouw legde uit dat ze sinds 1999 getrouwd zijn en altijd problemen hebben gekend, vooral omdat de man weigerde zijn vrouw op de juiste manier te onderhouden.

Deze situatie leidde ertoe dat ze uiteindelijk besloot om haar spullen te pakken en naar haar ouders te gaan. De dag van de aanval kwam de man naar zijn vrouw om haar te vragen of ze met hem wil praten. Toen ze haar man naderde haalde hij een mes tevoorschijn en raakte haar daarmee in de rechterwang, buik, schouder en handen. Hij vluchtte vervolgens, zijn vrouw in een plas bloed achterlatend. 

Vreemdgaan
Toen de man werd gearresteerd en met rechercheurs sprak gaf hij aan dat hij heeft vernomen dat zijn vrouw een buitenechtelijke relatie had en overspel pleegde. Hij wilde hierover de waarheid weten en vertrok naar het huis van zijn schoonouders. Daar zat zijn vrouw in gezelschap met andere vrouwen toen hij haar vroeg naar huis te komen. Volgens de dader koos zijn vrouw ervoor om hem te beledigen en op hem te spugen. Dat kon hij naar eigen zeggen niet verkroppen waarna de situatie uit de klauwen liep.

De vrouw overleefde de steekpartij.

(Photo credits: Le360 - Mohamed Elkho)

© Redactie 2016
marokko
meknes
gezinsdrama
steekpartij
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi