43 miljoen dirham gestolen uit Marokkaanse bank

marokko
0
7 okt '16
Bij een filiaal van de CIH Bank in Casablanca is een ernstig geval van verduistering aan het licht gekomen na lang onderzoek.

In totaal werd er voor 43 miljoen dirham weggesluisd door elf verdachten, waaronder een filiaalmanager, een fondsbeheerder en hun vrouwen. Dat meldt Assabah vandaag in de krant. Het zou vooral om overheidsgelden gaan dat werd gestolen. Naast de fondsbeheerder, de filiaalmanager en hun vrouwen waren ook een aantal ondernemers en makelaars betrokken bij de fraude. 

De elf verdachten staan terecht wegens verduistering, valsheid in geschrifte en het gebruik van handelsdocumenten. De zaak kwam vorig jaar aan het rollen toen er vreemde transacties werden ontdekt. Uiteindelijk bleek het te gaan om transacties naar dekmantelbedrijven. Bankrekeningen waar het geld op stond stonden op naam van de echtgenotes van de fraudeurs.

De bank heeft een klacht ingediend tegen de groep waarna juridische procedures werden gestart. Het rapport over de verduistering telt maar liefst 1.200 pagina's en is het resultaat van een jaar onderzoek.

© Redactie 2016
marokko
cih
sidi bernoussi
casablanca
fraude
verduistering
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?