Compleet Marokkaans gezin bijna omgekomen door oude melkpoeder

marokko
3
8 okt '16
Melkpoeder met een verlopen houdbaarheidsdatum heeft een gezin van vijf bijna het leven gekost.

De melkpoeder werd door smokkelaars Spanje Marokko ingevoerd en verkocht op populaire markten in Casablanca en Rabat, zo meldt Al Massae vandaag. Een gezinslid kocht de melk in Derb Ghallef. Toen het gezin uit Casablanca de melk dronk ging het flink mis. Ze liepen allen ernstige voedselvergiftigingen op en vreesden zelfs voor hun levens. Na onderzoek bleken de smokkelaars specialisten te zijn in de smokkel van oud voedsel.

De melkpoeder die het gezin nuttigde is van Nederlandse oorsprong en normaliter van zeer goede kwaliteit. Omdat het product sterk verouderd was en ver boven de houdbaarheidsdatum werd het tegen zeer lage prijzen verkocht in Marokko nadat de smokkelaars het Marokko binnen wisten te krijgen.

Controles
De verkoop van smokkelwaar is gemeengoed in Marokko. Het gevaar ligt echter in de voedselproducten die niet meer te nuttigen zijn. Smokkelaars verwijderen verpakkingen vaak om kopers te misleiden. De Marokkaanse Voedsel en Warenautoriteit nam eerder muffe kaas en ook boter in beslag. Toezichthouders houden steeds vaker controles maar die kunnen nog niet voorkomen dat mensenlevens in gevaar worden gebracht.

© Redactie 2016
marokko
casablanca
rabat
melkpoeder
voedselvergiftiging
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?