Rijkeluiskinderen Marokko opgepakt om fraude

marokko
3
8 okt '16
De Marokkaanse veiligheidsdiensten zijn erin geslaagd om een stel boeven uit rijke families op te sporen.

Is het de spanning? Of de verveling? Wat de reden achter de criminele praktijken van de rijkeluiskinderen was: de verbazing was groot toen hun namen in de politieonderzoeken verschenen. De jongeren uit de rijke families worden verdacht van frauduleuze praktijken in het bedrijfsleven, valsheid in geschrifte en zelfs drugshandel, meldt Al Massae vandaag. De zaak werd opgepakt door de politie van Kenitra. 

Belofte
Het onderzoek liep alles behalve gemakkelijk omdat de politie alle moeite had met het identificeren van de rijke boefjes. Zij wonen in de chique wijken van de stad. De politie moest gebruik maken van de nieuwste technologieën om de jongeren op te sporen. De krant meldt dat de politie zich verbaasde over de elegantie van een van de jongemannen. Hij beloofde Marokkanen hen te laten emigreren naar Europa, voornamelijk naar Zwitserland. 

In ruil hiervoor eiste hij bedragen tot 100.000 dirham. De verdachte had enkele paspoorten in zijn bezit toen de politie het onderzoek uitbreidde naar zijn huis. Hij was echter niet de enige rijkeluiskind die wat centjes bij wilde verdienen. Hetzelfde team van onderzoekers pakte eerder ook een jongeman op uit een rijke familie. Deze was gespecialiseerd in de drugshandel. 

Weduwe
In een derde geval ging het om vastgoeddiefstal, eveneens gepleegd door rijkelui. De weduwe van een rijke man probeerde met valse documenten eigendommen van haar overleden echtgenoot te verkopen. Een ambtenaar hielp haar hierbij. De erfgenamen waarschuwden uiteindelijk de politie.

© Redactie 2016
marokko
kenitra
politie
oplichting
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?