Agent in Marokko redt leven van collega door 'mcharmal' neer te schieten

marokko
12
8 okt '16
Het uitschot van de Marokkaanse samenleving boezemt miljoenen Marokkanen angst in. De jongeren worden 'mcharmal' genoemd en zwaaien graag met kapmessen en zwaarden.

Deze groep jongeren, vaak gekleed in trainingspakken, sportschoenen en met vreemde kapsels, zorgen dagelijks voor berovingen. Wie niet mee wil werken krijgt er met grote steekwapens van langs. In El Jadida vond gisterochtend een soortgelijke beroving plaats in de populaire wijk Essaadiyyine. Buurtbewoners klaagden over twee mcharmals die stevig huis hielden in de buurt.

Twee agenten op motoren vertrokken met spoed om het gevaar te neutraliseren. Bij aankomst konden ze de twee aanvallers onmiddellijk identificeren en aanspreken. Een van hen werd zonder al te veel problemen gearresteerd terwijl de tweede zich niet makkelijk gewonnen gaf. 

Aanval
Hij besloot een van de agenten aan te vallen met een lang zwaard en verzette zich hevig. Wonderbaarlijk genoeg wist hij de agent niet te raken met zijn wapen. Omdat zijn collega snel ingreep kon de aanvaller verder geen aanval uitvoeren. De agent schoot tweemaal in de lucht toen hij zag dat zijn collega in problemen verkeerde. Toen de waarschuwingsschoten niet hielpen schoot hij gericht op de benen. 

De kogels neutraliseerden de aanvaller. Het gevaar van de dader schuilde in het feit dat hij onder invloed van drugs verkeerde, maar ook een notoire recidivist blijkt te zijn. Hij heeft minstens vijftien aanvallen met messen op zijn conto staan. De politie zorgde voor een ambulance waarmee de aanvaller naar een ziekenhuis werd gebracht. Daar haalden artsen de kogels uit zijn benen. 

Hij verkeert buiten levensgevaar en zal net als zijn handlanger worden berecht.

© Redactie 2016
marokko
el jadida
mcharmal
schietpartij
criminaliteit
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?