Drie jaar cel voor Italiaanse terreurverdachte in Marokko

marokko
0
9 okt '16
De Italiaanse terreurverdachte die in Oujda is gearresteerd en beschuldigd van het voorbereiden van terreuraanslagen is veroordeeld.

Hij heeft drie jaar cel opgelegd gekregen. Daarna zal hij Marokko moeten verlaten. Het Hof van Beroep in Oujda sprak zich afgelopen donderdag uit over de zaak, meldt Al Massae dit weekend. De verdachte werd in juni vorig jaar gearresteerd op de luchthaven van Oujda en ontkende alle aantijgingen en zijn relatie met Daesh. Hij beweerde naar Marokko te zijn afgereisd om zich daar te vestigen.

Hij heeft een Marokkaanse vrouw en een baby van vijf maanden oud. Volgens zijn familie wilde hij ook werk zoeken om zijn familie te ondersteunen. Zijn verdediging baseerde zich op aantijgingen dat de aanklachten tegen hem ongegrond zijn en niet gebaseerd zijn op enig tastbaar bewijs. Het openbaar ministerie was het daar duidelijk niet mee eens en stelde dat de aanklachten niet te weerleggen zijn.

De politiediensten van de luchthaven arresteerden de man op 8 juni vorig jaar op basis van meldingen van zijn lidmaatschap en betrokkenheid bij Daesh. Hij probeerde onder meer Daesh-kampen in Syrië en Irak te bereiken en moest daarna op bevel van leiders van Daesh naar Marokko om terroristische projecten uit te voeren.   

Als eerste doelwit had hij een gevoelige plek in Casablanca, waar hij al diverse voorbereidingen had gedaan.

© Redactie 2016
marokko
oujda
italie
terrorisme
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?