Marokko begint WK-kwalificatie met saai gelijkspel

marokko
129
9 okt '16
In kwalificatieduels die buitenshuis gespeeld worden heeft Marokko het altijd lastig, zo bleek ook gisteren tegen Gabon.

Het Marokkaanse elftal deed zichzelf gisteravond enorm tekort met een gelijkspel tegen Gabon. Na een redelijke eerste helft te hebben gespeeld zakte het elftal van bondscoach Hervé Renard de tweede speelhelft op de eigen kant van het veld terug. Vooral aanvallend hadden de Leeuwen van de Atlas het lastig.

Met overwegend veel balbezit over de gehele wedstrijd, op de slotfase na, kwam Marokko nauwelijks in de gelegenheid een echte doelpoging te creëren. De bondscoach begon, verrassend genoeg, met Lekhwija-spits Youssef El Arabi in de basis. Deze kon niet brengen wat van hem verwacht kan worden. Voor hem werd de pas 19-jarige Málaga CF aanvaller Youssef En-Nesyri ingebracht.

Het feit dat de Gabonezen niet tot scoren kwamen had eerder met de Marokkaanse doelman Munir te maken dan met hun doelpogingen. De sluitpost van UD Numancia kroonde zich tot Man of the Match aan Marokkaanse zijde door enkele malen goed op te reden in de troosteloze wedstrijd.

Voor Marokko was de uitslag, over de gehele wedstrijd bekeken, niet meer dan logisch. In het aankomende groepsduel, begin november, thuis tegen Ivoorkust zal men de drie punten binnen moeten slepen wil men nog aanspraak kunnen maken op een ticket voor het WK van 2018 in Rusland.

In het andere groepsduel wist Ivoorkust wel te overtroffen, zij wonnen met 3-1 ten koste van Mali. 

© Redactie 2016
marokko
wk-kwalificatie
wk 2018
gabon
gelijkspel
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?