Meisjes uit Marokko bezoeken Michelle Obama

marokko
0
9 okt '16
Gisteren zijn 21 Marokkaanse meiden aan boord gegaan van een Royal Air Maroc vlucht om naar Washington te vliegen voor een ontmoeting met Michelle Obama in het Witte Huis.

Dat meldt de Amerikaanse ambassade in Rabat. De meisjes gaan met de First Lady praten over hun gemeenschappelijke inzet voor het onderwijs in het kader van het project 'Let Girls Learn'. Obama bezocht de meisjes in Marrakech afgelopen juni. In Washington gaat het gesprek met de meiden verder. De groep komt uit verschillende gemeenschappen en regio's uit Marokko.

De Amerikaanse ambassade onder leiding van ambassadeur in Marokko, Dwight L. Bush, heeft deze unieke ontmoeting gefinancierd. Ook Royal Air Maroc heeft veen flinke bijdrage geleverd. In Washington praten de meisjes niet alleen met Michelle Obama, maar zullen ze ook deelnemen aan activiteiten die bedoeld zijn om hun leiderschapskwaliteiten te ontwikkelen. 

De meisjes wonen tevens de viering van de Internationale Dag van Meisjes van de Verenigde Naties op 11 oktober bij met een speciale vertoning in het Witte Huis. Daar zal de docu 'We Will Rise' getoond worden. Deze gaat over Michelle Obama's reis om meisjes over de hele wereld te helpen bij onderwijs.

© Redactie 2016
marokko
royal air maroc
michelle obama
let girls learn
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi