Marokkaanse moskee Leiden woest na Undercover in Nederland

algemeen
18
10 okt '16
De leiding van de Leidse moskee Imam Malik is woedend na de uitzending van Undercover in Nederland gisteravond.

De moskee werd in beeld gebracht bij de uitzending over illegale praktijken. Dat terwijl de moskee niets met dergelijke zaken te maken heeft. In een verklaring geeft Islamitisch Centrum Imam Malik uitleg over de uitzending over illegale huwelijken. 'Dit heeft voor veel reacties en roering gezorgd bij de achterban', schrijft de moskee. De moskee werd meerdere malen in beeld gebracht maar de moskee doet zelf niets verkeerd. 

De moskee is van mening dat de goede naam is aangetast: 'Wij worden dankzij het programma direct geassocieerd met het afsluiten van illegale huwelijken. Er waren voldoende manieren voor het programma om het thema inzichtelijk te maken en te bespreken zonder onze moskee hiermee te associëren.'

Aanpakken
De moskee nam ook de tijd om te reageren op deze illegale huwelijken. Deze zijn zowel wettelijk als islamitisch onjuist, aldus het bestuur. Deze praktijken dienen dan ook aangepakt te worden stelt men in de verklaring. Tot slot eist de moskee een rectificatie van SBS en het programma. De moskee sluit niet uit dat er juridische stappen genomen worden. 

© Redactie 2016
imam malik
leiden
moskee
marokkanen
undercover in nederland
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?