Doodgeschoten Amsterdammer bekende van de politie

algemeen
0
11 okt '16
De man die maandagavond laat in Amsterdam-Zuidoost is omgekomen bij een schietpartij, was een bekende van de politie.

Het slachtoffer was 24 jaar oud en stierf ter plekke aan zijn verwondingen. Volgens de politie ging mogelijk aan de schietpartij op de Meibergdreef, in de buurt van het Academisch Medisch Centrum (AMC), een mishandeling vooraf. Dit zou eerder op de avond zijn gebeurd bij een horecazaak aan Reigersbos. De dader vluchtte op de fiets richting station Holendrecht.

De politie heeft de omgeving uitgekamd, met onder meer een politiehelikopter en een oproep via Burgernet. Van hem ontbreekt nog ieder spoor. Het slachtoffer is volgens Het Parool een crimineel die al heel wat op zijn kerfstok had, waaronder een poging tot moord, zware mishandelingen en diefstallen. De politie kon dit niet bevestigen. 

Geweld
Het is de derde fatale schietpartij in Amsterdam in een paar dagen tijd. De incidenten hebben geen verband met elkaar. Volgens een woordvoerder van de politie heeft de opsporing van vuurwapens een hoge prioriteit. "We proberen zoveel mogelijk wapens van de straat te halen. Mensen die ze voor handen hebben, schromen namelijk niet ze ook te gebruiken."

© ANP 2016
liquidatie
criminaliteit
amsterdam
politie
moord
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italiƫ
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syriƫ
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi