Marokko gaat werk maken van recycling: 70.000 banen op komst

marokko
1
11 okt '16
In de komende vijf jaar hoopt Marokko de snelheid van inzameling en recycling te verhogen van 5% naar 20%.

In Marokko kan 60% van al het organisch huishoudafval gerecycled worden, meldt Ajourd'hui Le Maroc vandaag. Recycling heeft als voordeel dat het positieve gevolgen heeft op de klimaatverandering, iets waar Marokko al jaren mee bezig is. Met de internationale milieutop COP22 voor de deur heeft Marokko nieuwe ambities wat dit betreft. Dat is ook nodig, want de cijfers spreken vooralsnog weinig ambitie uit.

Momenteel bedraagt het totaal gerecycleerd materiaal 500.000 ton per jaar, wat neerkomt op slechts 10% van het totaal geproduceerd afval. Belangrijke schakel hierin zijn de ophalers, die vaak tegen kleine vergoedingen de eerste schakel vormen in het recycle-systeem van Marokko. Op basis van een studie van de Wereldbank waren er 7.100 ophalers in Marokko in 2011. 

Vandaag de dag zijn het er duizenden meer en varieert hun dagelijkse opbrengst van 70 tot 100 dirham per dag. Het ministerie van Milieu heeft een Nationaal Programma voor huishoudelijk afval in het leven geroepen. Uiteindelijk moet dat in 2022 leiden tot een percentage van 20% van het gerecycled afval. In de komende vijf jaar kan Marokko 70.000 banen creëren door recycling, aldus het ministerie.

© Redactie 2016
marokko
recycling
banen
werkloosheid
cop22
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi