Koning Mohammed VI bezoekt weer Afrikaanse landen

marokko
0
12 okt '16
De Marokkaanse koning Mohammed VI begint binnenkort met een nieuwe tour langs Afrikaanse landen.

De informatie is nog niet officieel aangekondigd door het koningshuis maar volgens het doorgaans goed geïnformeerde Jeune Afrique is de tour gericht op Oost-Afrikaanse landen. Volgens het blad zal de koning Rwanda, Tanzania en waarschijnlijk ook Ethiopië bezoeken. In deze landen is het vrij onrustig door de protesten maanden geleden. Deze waren gericht tegen de plaatselijke regeringen.

Dat Mohammed VI Addis Abeba wil bezoeken is niet zo verwonderlijk, want daar staat in januari een nieuwe top gepland van de Afrikaanse Unie. Marokko heeft officieel laten weten terug te willen keren naar de Unie. Het is de eerste keer dat Mohammed VI dit deel van Engelstalig Afrika zal bezoeken.

'Deze landen zijn van strategisch belang voor Rabat gezien de wil om terug te keren naar de Afrikaanse Unie en de strijd om erkenning van territoriale integriteit binnen Afrika', aldus de krant. Deze citeerde een diplomatieke bron. De reis moet komende week plaatsvinden, na de opening van een nieuwe parlementaire periode op 14 oktober. 

© Redactie 2016
marokko
mohammed vi
tour
afrika tour
diplomatie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?