Onderzoek bewijst onschuld van Marokkaan die jaren vastzat voor moord

marokko
1
12 okt '16
De zaak van de Marokkaanse Fransman Omar Raddad sleept zich voort.

Raddad werd in 1994 veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 jaar omdat hij de rijke weduwe Ghislaine Marchal gedood zou hebben. De Marokkaan werkte voor haar als tuinman. In 1991 werd de vrouw in de kelder van haar woning getroffen. Ze was om het leven gebracht. Op een muur was met bloed een lugubere tekst geschreven: 'Omar m'a tuer', oftewel Omar heeft me gedood. 
Dit zou het slachtoffer nog snel hebben kunnen schrijven met eigen bloed. Tot ongeloof van velen werd Raddad veroordeeld. Na vier jaar in de cel kreeg toenmalige president Jacques Chirac een gratieverzoek van wijlen koning Hassan II. Onderzoek wijst nu uit dat Raddad, die ruim 20 jaar voor gerechtigheid vecht, gelijk had. 

Uit DNA-onderzoek is gebleken dat hij niet de moordenaar van Marchal was. De onderzochte vingerafdrukken blijken toch niet van Raddad te zijn. Eerdere DNA-onderzoeken spraken ook in het voordeel van Raddad, meldt Yabiladi. De Franse politie onderzoekt nieuwe sporen. 

Over de zaak is een film uitgebracht die het kijken waard is. De film heet toepasselijk 'Omar m'a tuer'. Ook schreef hij in 2002 een boek met de naam 'Pourquoi moi?', 'Waarom ik?'.

© Redactie 2016
marokko
omar raddad
ghislaine marchal
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?