Veiligheidsmedewerkers koninklijke stoet Mohammed VI cel in om foto's

marokko
1
13 okt '16
De rechtbank van Ain Sbaa in Casablanca heeft drie bewakers van een koninklijke stoet veroordeeld tot drie maanden celstraf in een uiterst opmerkelijke zaak.

Een van de veroordeelden is een gepensioneerde agent. De bewakers werden aangesteld als uitkijkpost maar zouden hun toegang en macht hebben gebruikt voor eigen gewin, zo meldt Al Massae vandaag. Naast de gevangenisstraf krijgen ze ook een boete van 500 dirham. De verdachten verweren zich en stellen dat zij niets anders deden dan 'normale' burgers ook deden: namelijk een simpele foto nemen met de koning. Deze foto's namen zij op Corniche Ain Diab. Het is niet bekend of zij in hoger beroep gaan.

Stoet
De zaak kan toegevoegd worden aan een rij stoet-gerelateerde zaken. Een paar uur na het vonnis was het weer raak. Dinsdag werd een paar uur na de uitspraak een poging in de kiem gesmoord om de koninklijke stoet te benaderen in de wijk Lalla Meryem. De man is gearresteerd en er is een onderzoek gestart naar de omstandigheden waarin hij de koning onrechtmatig benaderde. De familie van de verdachte gaf aan dat hij geestesziek is en onder behandeling staat.

© Redactie 2016
marokko
ain sbaa
casablanca
politie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?