Marokkaanse voetbalbond: Renard blijft bondscoach Marokko

marokko
8
14 okt '16
Na aanhoudende geruchten over en weer geeft de Marokkaanse voetbalbond duidelijkheid over bondscoach Renard.

Afgelopen dagen gonsde het van de geruchten omtrent de mogelijke weg die bondscoach van Marokko, Hervé Renard, zou inslaan. Verschillende Algerijnse en Franse media beweerden dat de keuzeheer een aanbieding zou hebben gehad van de Algerijnse voetbalbond om de vrijgekomen functie van bondscoach in te vullen. Dit bericht werd gisteren tegengesproken door de Algerijnse voetbalbond, echter kwam de Marokkaanse voetbalbond gisteren met andere informatie.

In een persbericht geeft de Marokkaanse voetbalbond, FRMF, duidelijkheid omtrent haar bondscoach. De bond benadrukt dat er een aanbieding van de Chinese voetbalbond is binnengekomen voor Renard om daar bondscoach te worden. Tevens laat de FRMF weten dat de Algerijnen een tevergeefse poging hebben gedaan om de onderhandelingen te starten met de Afrikaanse succescoach. Iets wat gisteren nog werd ontkend door de Algerijnse voetbalbond FAF.

Tenslotte laat de bond weten dat Hervé Renard zijn contract met Marokko gewoon zal respecteren en zijn resterende tijd zal volmaken. Verder vermeldt men dat Renard tevreden is met zijn positie en druk in de weer is met de voorbereidingen voor het aankomende WK-Kwalificatieduel tegen Ivoorkust.

© Redactie 2016
marokko
hervé renard
voetbalbond
algerije
china
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?