Dronkenlap scheurt langs wachtende koning Mohammed VI en door rood stoplicht

marokko
3
14 okt '16
Koning Mohammed VI heeft met eigen ogen kunnen zien wat voor dwazen er in Marokko rondrijden.

De vors rijdt steeds vaker alleen in zijn auto zonder afzettingen en is daarmee 'gewoon' verkeersdeelnemer. Hij loopt dan ook het risico geconfronteerd te worden met sommige automobilisten. 'Waanzin', zo beschreef de krant Assabah vandaag het rijgedrag van een automobilist. De Marokkaanse koning reed woensdagochtend vroeg in Casablanca toen hij gewoon bij een stoplicht op de kruising van de Ibn Sina Boulevard stopte. 

Op dat moment scheurde een 4X4-wagen op hoge snelheid en door rood langs hem. Verkeersofficieren die in de buurt waren zetten gelijk de achtervolging in maar de bestuurder veranderde plotseling van richting om te kunnen ontsnappen. Ook ontstond lichte paniek bij de politie omdat ze voor een gerichte actie vreesden. Door grootschalige inzet werd de bestuurder opgepakt. 

Cel
Zeshonderd meter verder konden twee motoragenten hem tot stoppen dwingen. De bestuurder nam de zaak nogal lichtjes op en stelde voor de boete direct te betalen om het af te handelen. Hij bleek echter ook dronken te zijn waarna zijn auto in beslag is genomen en hij in hechtenis is genomen. Naast het door rood rijden en vluchten voor de politie zal hij ook terechtstaan voor rijden onder invloed.

Daar staat in Marokko een celstraf op van zes maanden tot maximaal één jaar. Ook riskeert hij wegens dronken rijden een boete van maximaal 10.000 dirham.

© Redactie 2016
marokko
mohammed vi
casablanca
dronken
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?