Lang gezochte leider prostitutienetwerk Marrakech eindelijk gepakt

marokko
4
15 okt '16
Na maanden van zoeken is de politie er eindelijk in geslaagd om de vermeende leider van een luxe prostitutienetwerk op te pakken.

In de zaak zijn al tientallen anderen gearresteerd, waaronder burgers uit de Golfstaten. Dat werd gedaan naar aanleiding van de uitzending van een documentaire op een Frans televisiekanaal over prostitutie in Marrakech. De politie heeft kort daarna direct werk gemaakt van het onderwerp. Volgens Akhbar Al Yaoum hield de verdachte zich sinds juli koest, toen arrestatie na arrestatie volgde. 

Afgelopen donderdag werd hij alsnog gepakt, zegt de krant vandaag. Hij is het hoofd van een netwerk dat tot een familie behoort waarvan bekend is dat zij eigenaar zijn van verschillende bars, restaurants en nachtclubs in Marrakech. Hij wordt onderbeschuldigd van het vormen van een criminele bende, losbandigheid, het distribueren van prostitutie en het voorzien van faciliteiten hiervoor. 

Hij werkte samen met eigenaren van onroerend goed. Ongeveer veertig appartementen konden gebruikt worden door prostituees en hun rijke klanten. Een vastgoedeigenaar is eveneens gepakt.

© Redactie 2016
marokko
marrakech
babylon
prostitutie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?