Benatia en Ziyech genomineerd voor Beste Afrikaanse Speler

marokko
1
16 okt '16
Op de shortlist van de Afrikaanse voetbalbond maken Benatia en Ziyech deel uit van de 30 namen die de prijs voor Afrikaans Voetballer van het Jaar kunnen winnen.

De CAF (Conféderation Africaine de Football) verkiest jaarlijks door middel van een verkiezing de 'Beste Afrikaanse Voetballer van het Jaar'. Ditmaal is ook Ajax-middenvelder Hakim Ziyech toegevoegd aan de 30 namen tellende lijst. Mogelijk kunnen hij of Juventus-verdediger Medhi Benatia de vijfde Marokkaanse speler zijn die de prestigieuze prijs in ontvangst mag nemen.

De bekendmaking van de winnaar vindt begin volgend kalenderjaar plaats. De vorige editie was het de Gabonees Pierre Emerick-Aubameyang die de prijs mee naar huis mocht nemen. De laatste Marokkaanse international die deze titel van de CAF kreeg was Mustapha Hadji (red. editie van 1998), destijds actief voor Deportivo La Coruna. 

Andere bekende gegadigden zijn onder andere Ryad Mahrez (Leicester City, Algerije), Eric Bailly (Manchester City, Ivoorkust), Islam Slimani (Leicester City, Algerije) en Mohamed Salah (AS Roma, Egypte).

© Redactie 2016
marokko
caf
hakim ziyech
medhi benatia
verkiezing
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?