Koning Mohammed VI bezoekt politiek icoon Abderrahman Youssoufi

buitenland
2
16 okt '16
Koning Mohammed VI heeft onlangs een bezoek gebracht aan een ziekenhuis in Casablanca, waar voormalig premier Abderrahman Youssoufi ligt.
Op foto's, die op Marokkaanse nieuwswebsites en sociale netwerken circuleren, is te zien dat de koning diep respect heeft voor een van de meest gewaardeerde politici van Marokko. Hij kust hem onder meer op het hoofd. Na de dood van koning Hassan II op 23 juli in 1999 was het Youssoufi die voor een soepele overgang zorgde zonder enige beroering in het politiek en koninklijk landschap. 

Hij bleef na de kroning van koning Mohammed VI op 30 juli 1999 de premier van Marokko tot eind 2002. Youssoufi is voormalig leider van de USFP en een icoon op het gebied van het Marokkaans verzet tegen het Frans kolonialisme. Hij is de meest gerespecteerde politieke leider in de geschiedenis van het land. 

Koning Mohammed VI ziet dat en tijdens de 17e verjaardag van de Troon, op 30 juli 2015, werd een straat in Tanger vernoemd naar Youssoufi. Mohammed VI huldigde de straatnaam persoonlijk in. Youssoufi ligt in het ziekenhuis omdat hij te kampen heeft met een longontsteking.
© Redactie 2016
marokko
abderrahman youssoufi
casablanca
mohammed vi
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
gabon
vriendschappelijk
turkije
badr hari
vahid halilhodžić
algerije
rico verhoeven
islamitisch onderwijs
cornelius haga lyceum
racisme
atlasleeuwen
frmf
casablanca
politie
marrakech
team marokko
tanger
ajax
iran
golaso
spanje
daesh
dgsn
moord
mohammed vi