Mokhtar en Rayhi trefzeker tijdens nieuwe Eredivisie-ronde

sport
4
17 okt '16
Overzicht van alle hoogtepunten aangaande Marokkaanse spelers dit weekeinde in de Nederlandse Eredivisie.
Na een drukke interlandperiode met veel officiële duels werden de competities dit weekend weer hervat. Hieronder het gebruikelijke overzicht van ontmoetingen met belangrijke Marokkaanse inbreng.

FC Utrecht - Go Ahead Eagles (3-0):
Namens FC Utrecht startte het Marokkaanse trio Sofyan Amrabat, Nacer Barazite en Yassin Ayoub in het basiselftal. Met promovendus Go Ahead Eagles op bezoek waren de drie punten geen al te lastige opgave. Uiteindelijk werd het 3-0 in de Galgenwaard, helaas zonder aandeel van de drie Marokkaanse spelers. Alleen Barazite moest voortijdig het veld verlaten, de rest maakte de officiële speeltijd vol.

Aan de kant van Go Ahead verbleef vleugelverdediger Rochdi Achenteh de gehele speeltijd op de reservebank.

AZ Alkmaar - Vitesse (2-2):
Deze wedstrijd ging tussen het AZ van Ilias Bel Hassani en de huurder van Adnane Tighadouini, Vitesse. De nummers vijf en zes deelden met het 2-2 gelijkspel de punten. Beiden zonder aandeel in de doelpuntenproductie, mocht Bel Hassani de wedstrijd uitspelen en werd Tighadouini in de 80e minuut naar de kant gehaald.

FC Twente - PEC Zwolle (2-2):
Voor PEC Zwolle speler Youness Mokthar was dit duel een weerzien met zijn ex-club. De buitenspeler speelde er twee seizoenen alvorens hij de stap naar de Saudische competitie maakte. Aangezien PEC Zwolle er bar slecht voor staat is elke punt broodnodig. Voor Mokthar dé gelegenheid om een wonderschone treffer te maken.

De linksbuiten nam op aangeven van Anass Achahbar de bal vanaf de middenlijn mee tot in het strafschopgebied. Na een fraaie indraai vanaf de linkerflank knalde de Jong Marokko-international de bal het net in. Ook deze ontmoeting eindigde in een puntendeling: 2-2.

NEC Nijmegen - Feyenoord (1-2):
Met een verstevigde koppositie reisden de Rotterdammers af naar Nijmegen. Wat op papier een niet al te lastige pot leek mondde uit in een zenuwslopende wedstrijd. Feyenoord kwam al vroeg op achterstand door het eerste Eredivisiedoelpunt van NEC rechtsbuiten Mohamed Rayhi. Voor het jeugdexponent van PSV is dit al het tweede Eredivisie-seizoen, echter maakte de 22-jarige aanvaller maar weinig minuten door blessureleed. 

Met rommelig spel en opportunistische doelpogingen kwam Feyenoord uiteindelijk toch als winnaar uit de bus: 1-2 werd het in Nijmegen.

ADO Den Haag - Ajax (0-2):
In het kielzog van koploper Feyenoord is voor Ajax elke overwinning broodnodig om nog titelaspiraties te hebben. Vanmiddag was er zoals te verwachten is weer een basisplaats voor Hakim Ziyech en maakte ADO Den Haag middenvelder Aschraf El Mahdioui zijn debuut in de Eredivisie. Met wat steekpasses en voorzetten bleef het aandeel van Ziyech beperkt in de 0-2 overwinning, de international had een off-day.

© Redactie 2016
marokko
eredivisie
mohamed rayhi
youness mokhtar
nec
pec zwolle
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
algerije
gabon
chan 2020
vriendschappelijk
berkane
turkije
islamitisch onderwijs
cornelius haga lyceum
rico verhoeven
chan2020
atlasleeuwen
frmf
casablanca
politie
marrakech
team marokko
tanger
ajax
iran
golaso
spanje
daesh
dgsn
moord
mohammed vi