Premier Marokko begint met coalitievorming

marokko
0
17 okt '16
Het hoofd van de regering en secretaris-generaal van de Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (PJD), Abdelilah Benkirane, begint vandaag met gesprekken voor een eventuele coalitie.

Benkirane ontvangt vandaag de secretarissen-generaal van de Volksbeweging (MP), de Partij voor Vooruitgang en Socialisme (PPS) en Istiqlal. Dat meldt Al Yaoum 24 vandaag. Benkirane heeft eerst contact gezocht met de leider van de Volksbeweging, Mohand Laenser. Daarna zal hij spreken met Nabil Benabdellah van PPS. Tot slot volgt Hamid Chabat van Istiqlal.

Deze gesprekken, die in het hoofdkantoor van PJD in Rabat worden gehouden, zijn erop gericht om onderhandelingen te starten voor een mogelijke coalitievorming met één of meerdere partijen uit het lijstje. Alleen de Partij voor Authenticiteit en Moderniteit (PAM) is uitgesloten voor gesprekken. De seculiere partij was de grote concurrent van Benkirane tijdens de parlementsverkiezingen tien dagen geleden.

De PPS is vrijwel zeker van deelname aan de nieuwe regering. Istiqlal wil met Benkirane onderhandelen over ministeriële portefeuilles en het voorzitterschap in de Tweede Kamer.

© Redactie 2016
marokko
abdelilah benkirane
pjd
istiqlal
nabil benabdellah
mohand laenser
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi