Premier Marokko begint met coalitievorming

buitenland
0
17 okt '16
Het hoofd van de regering en secretaris-generaal van de Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (PJD), Abdelilah Benkirane, begint vandaag met gesprekken voor een eventuele coalitie.
Benkirane ontvangt vandaag de secretarissen-generaal van de Volksbeweging (MP), de Partij voor Vooruitgang en Socialisme (PPS) en Istiqlal. Dat meldt Al Yaoum 24 vandaag. Benkirane heeft eerst contact gezocht met de leider van de Volksbeweging, Mohand Laenser. Daarna zal hij spreken met Nabil Benabdellah van PPS. Tot slot volgt Hamid Chabat van Istiqlal.

Deze gesprekken, die in het hoofdkantoor van PJD in Rabat worden gehouden, zijn erop gericht om onderhandelingen te starten voor een mogelijke coalitievorming met één of meerdere partijen uit het lijstje. Alleen de Partij voor Authenticiteit en Moderniteit (PAM) is uitgesloten voor gesprekken. De seculiere partij was de grote concurrent van Benkirane tijdens de parlementsverkiezingen tien dagen geleden.

De PPS is vrijwel zeker van deelname aan de nieuwe regering. Istiqlal wil met Benkirane onderhandelen over ministeriële portefeuilles en het voorzitterschap in de Tweede Kamer.
© Redactie 2016
marokko
abdelilah benkirane
pjd
istiqlal
nabil benabdellah
mohand laenser
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
gabon
vriendschappelijk
turkije
badr hari
vahid halilhodžić
algerije
rico verhoeven
islamitisch onderwijs
cornelius haga lyceum
racisme
atlasleeuwen
frmf
casablanca
politie
marrakech
team marokko
tanger
ajax
iran
golaso
spanje
daesh
dgsn
moord
mohammed vi