Steeds meer orgaantransplantaties in Marokko

buitenland
2
17 okt '16
De medische activiteiten in Marokko op het gebied van orgaan- en weefseltransplantatie heeft een opmerkelijke evolutie ondergaan.
Dat stelt het ministerie van Volksgezondheid in een verklaring. Volgens het ministerie zijn er veel meer operaties uitgevoerd in de afgelopen jaren omdat academische ziekenhuizen, militaire ziekenhuizen en andere erkende ziekenhuizen steeds vaker de benodigde technische middelen hebben. Zo werden bijvoorbeeld 460 niertransplantaties uitgevoerd, een drastische stijging van 220 operaties. 

Het ministerie gaf deze verklaring ter gelegenheid van de internationale Dag van Orgaantransplantatie, elk jaar op 17 oktober. Naast de niertransplantaties werden ook 13 levertransplantaties en 300 beenmerg- en stamceltransplantaties uitgevoerd. Ook werd één harttransplantatie uitgevoerd. Deze transplantaties werden allen door de overheid gedekt en vielen onder het RAMED-project, daarin krijgen Marokkanen die het zich niet kunnen veroorloven gratis zorg. 

Op het gebied van orgaandonatie wil Marokko meer bereiken. Daarom meldde het ministerie de oprichting van een orgaan- en weefselbank in zowel Marrakech als Rabat. Het ministerie blijft erop hameren dat Marokkanen meer aangemoedigd moeten worden om organen te doneren. 
© Redactie 2016
marokko
medische zorg
ziekenhuizen
volksgezondheid
operaties
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
team marokko
gabon
vriendschappelijk
vahid halilhodžić
turkije
syrië
islamitisch onderwijs
cornelius haga lyceum
racisme
golaso
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
iran
spanje
moord
daesh
rabat
dgsn
caf
mohammed vi