Tientallen arrestaties na rellen in Marokko (video)

marokko
1
17 okt '16
De Marokkaanse autoriteiten hebben tientallen arrestaties uitgevoerd nadat er vorige week rellen uitbraken in Sidi Bibi, nabij Agadir.

Daar ontstonden op 12 oktober gewelddadige rellen tussen bewoners van de Souss-regio en de autoriteiten. Reden voor de protesten, die in rellen ontaardden, is de sloop van illegaal gebouwde huizen. 26 mensen werden gearresteerd en overgedragen aan de plaatselijke gevangenis van Ait Melloul. Veertien personen blijven vastzitten terwijl twaalf anderen in het weekend mochten gaan.

Tussen de veertien relschoppers die vast blijven zitten schijnen ook vier mensenrechtenactivisten te zitten. Zij worden allen beschuldigd van het verstoren van de openbare orde en de vernieling van staatseigendom. Volgens Al Akhbar heeft de Marokkaanse Vereniging voor Mensenrechten (AMDH) zich in de zaak gemengd.

De vereniging vraagt de autoriteiten de 'moeilijke zaak te onderzoeken om de nodige gebeurtenissen te verduidelijken en de verantwoordelijken aan te wijzen'. Volgens AMDH is de lokale gemeenteraadsvoorzitter van Sidi Bibi een van de verantwoordelijken voor de rellen.

© Redactie 2016
marokko
ait melloul
sidi bibi
agadir
rellen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?