Marokkaan krijgt hoge positie bij Boeing

marokko
26
17 okt '16
De Marokkaanse ingenieur Mounir Ihssane heeft een mooie functie weten te bemachtigen bij vliegtuigbouwer Boeing.

Ihssane is nu nog directeur verkoop voor de regio noordoost Azië. De Marokkaan neemt de taken over van John Wojick, die in 2017 met pensioen gaat. In zijn nieuwe functie is Ihssane verantwoordelijk voor de verkoop en marketing van alle vliegtuigen en aanverwante bedrijfsactiviteiten voor luchtvaartmaatschappijen en leasemaatschappijen over de hele wereld. 

Boeing ziet in Ihssane de ideale man om de verkopen vooruit te stuwen om het bedrijf in staat te stellen gelijke tred te houden met andere luchtvaartgiganten, zoals Airbus. De Marokkaanse manager moet ervoor zorgen dat onder meer de 777 vaker over de toonbank gaat om te voorkomen dat de productie omlaag moet. 

Biografie
Mounir staat bekend als een 'pitbull'. Dat heeft hij te danken aan zijn ongewone manier van werken en agressiviteit, aldus Seattle Times. Ray Conner, president van Boeing, zei in een verklaring dat Mounir een uiterst ervaren hoofd verkoop is. De 45-jarige Marokkaan kwam in 1997 bij Boeing werken als senior ingenieur in de aerodynamica. Hij bleek echter een toptalent te zijn in de verkoop. Hij maakte snel de overstap naar de zakelijke kant en verkocht vliegtuigen in Afrika, Latijns-Amerika, West-Europa, Rusland en Azië. 

Op 17-jarige leeftijd kwam hij aan in de Verenigde Staten, zonder enige kennis van de Engelse taal. Al snel studeerde hij aan de Wichita State University, waar hij een voorwaardelijke acceptatie kreeg voor de studie lucht- en ruimtevaarttechniek. Voor hij hier kon beginnen moest hij het Engels onder de knie krijgen. Toen dat voor elkaar was begon hij aan de universiteit, waar hij zijn master haalde in de luchtvaarttechniek. 

Boeing in Marokko
Kort geleden tekende koning Mohammed VI nog een contract met Boeing in zijn paleis in Tanger. Het bedrijf gaat een industriepark bouwen in Marokko dat gericht is op de luchtvaart. Marokko's positie in de luchtvaartsector steeg daarmee direct tot respectabele hoogte.

© Redactie 2016
marokko
mounir ihssane
boeing
verkoop
vs
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?