Marokkaanse vrachtwagenchauffeur overleden door malaria

marokko
3
18 okt '16
Bij Marokkaanse vrachtwagenchauffeurs die hun vracht naar Sub-Sahara landen rijden is licht paniek ontstaan na het overlijden van een collega.

Al Massae meldt vandaag dat een vrachtwagenchauffeur is overleden nadat hij malaria opliep. Zijn collega's zijn in shock en vrezen het ergste, zeker omdat een andere chauffeur ook is geïnfecteerd. Hij ligt in coma. De overleden chauffeur werd plotseling ziek toen hij onderweg was naar Senegal. Collega's wisten hem naar de Marokkaanse regio Guerguerat, zuid Marokko, te vervoeren. 

In het verlaten gebied konden ze echter geen ambulance vinden waarna de zieke man per vrachtwagen naar Agadir werd vervoerd, waar hij werd geholpen in het Hassan II ziekenhuis. Alle hulp mocht niet meer baten. Hetzelfde ziekenhuis ontving ook het andere slachtoffer, zijn toestand is kritiek. 

Klacht
In beide gevallen zijn sterke reacties geuit door vakbondsleden in de transportsector. Zij klagen over de omstandigheden waarin de chauffeurs moeten opereren als ze naar landen onder de Marokkaanse Sahara moeten reizen. Zij betreuren het feit dat er geen vaccins beschikbaar zijn en dat ze naar Casablanca moeten afreizen voor een prikje tegen malaria. Kosten hiervoor zijn 700 dirham.

© Redactie 2016
marokko
afrika
malaria
vrachtwagenchauffeur
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?