Raadslid in Marokko door gemeentevoorzitter uitgescholden voor '3azzi' en slaaf

marokko
2
19 okt '16
Een gemeenteraadslid heeft in Marokko een klacht ingediend tegen een gemeentevoorzitter voor racistische belediging.

Al Massae brengt het schandaal vandaag in de publiciteit. Nooit eerder zou een dergelijke zaak naar buiten zijn gekomen. De gemeenteraadsvoorzitter, die in Marokko de macht heeft in een bepaalde gemeente, is Faouzi Benallal van de Istiqlal-partij en werkzaam in de gemeente Harhoura, nabij Rabat. Tijdens een speciale zitting van de gemeenteraad viel hij uit tegen partijgenoot Mustapha Tafa. 

Benallal zou hem meerdere malen hebben uitgescholden voor '3antiz', '3azzi' en noemde hem zelfs slaaf. Dat deed hij in aanwezigheid van de vertegenwoordiger van de lokale overheid en andere gemeenteraadsleden. Tafa besloot na de tirade aangifte te doen bij de Koninklijke Gendarmerie in Harhoura. 

Begroting
De krant weet de woede van Benallal te verklaren. De leidinggevende zou de begroting van de stad bespreken tijdens de zitting maar dat werd voor de tweede keer afgewezen omdat werk niet goed was gedaan. Tafa is volgens hem 'dubbel schuldig' omdat hij de functie heeft van voorzitter voor het comité voor begroting en financiën.

Benallal staat daarnaast bekend als persoon waar nogal wat schandalen aan vastkleven. Tijdens de verkiezingen van 7 oktober kreeg hij dan ook de taak om zijn imago te verbeteren omwille van de partij. Uitkomst: een rechtszaak tegen hem wegens racisme en belediging.

© Redactie 2016
marokko
racisme
istiqlal
faouzi benallal
mustapha tafa
racisme
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi