Opnieuw misbruik door zogenaamde 'fqih' in Marokko

marokko
15
19 okt '16
In Casablanca heeft de onwetendheid rondom kwakzalvers opnieuw een slachtoffer gekost.

Kwakzalvers doen zich in Marokko voor als vrome mensen die met hun kennis over de Koran menen mensen te kunnen behandelen bij ongeluk in de liefde of bij bezetenheid. In werkelijkheid zijn het uitvoerders van zwarte magie en vaak seksbeluste viespeuken. Dat heeft ook een 22-jarige jongedame in de wijk El Oulfa in Casablanca ondervonden. Volgens Assabah kwam de zogenaamde 'fqih' afgelopen maandag voor de officier van justitie. 

De 54-jarige man zou het slachtoffer en haar zus meer zegeningen hebben beloofd door zijn behandeling. Tijdens de eerste afspraak kwamen beide vrouwen, terwijl de kwakzalver uiteindelijk aasde op een bezoek van alleen het jonge zusje. Hij vroeg haar alleen te komen voor een speciale zitting waarin hij Koran zou reciteren voor zegeningen. 

Thuis
Volgens de krant koos hij voor een dag waarvan hij wist dat zijn vier kinderen en zijn vrouw op familiebezoek zouden gaan om alleen thuis te zijn met de jonge vrouw. Hij nodigde haar vervolgens uit naar een kamer waarvan hij de deur op slot deed. Tot overmaat van ramp voor het slachtoffer maakte hij haar wijs dat ze is bezeten door een djinn en behandeling nodig heeft.

Ondanks de protesten van het slachtoffer, die waarschijnlijk voelde dat er iets niet klopte, deed de man alsof hij in trance was en de behandeling begon. Hij reciteerde de Koran en dwong de jonge vrouw zich uit te kleden. Hij verkrachtte haar waardoor ze haar maagdelijkheid verloor. Na het schokkend incident waarschuwde ze haar zus waarna ze samen naar de politie gingen.

Zwakte
Nog voor de aangifte gingen de vrouwen naar een gynaecoloog om bewijs van het misbruik veilig te stellen. Met een verklaring in zak vertrokken ze naar de politie, agenten konden vervolgens niets anders doen dan de oplichter te arresteren. De man gaf de verkrachting toe en rechtvaardigde dit door te stellen dat het om een 'moment van zwakte' ging. 

De politie onderzoekt of hij meerdere slachtoffers heeft gemaakt.

© Redactie 2016
marokko
casablanca
el oulfa
kwakzalverij
sihr
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?