Marokkanen komen op voor geweigerde en hoogzwangere Congolese

marokko
0
21 okt '16
Een hoogzwangere vrouw uit Congo is lange tijd vastgehouden op luchthaven Mohammed V in Casablanca.

De vrouw kwam op 8 oktober in Casablanca aan nadat ze drie maanden uit het land was gebleven om haar vader in Congo te begraven. Eenmaal terug werd haar de toegang tot het land geweigerd. Dat terwijl de vrouw op punt van bevallen staat. Gisteren kwam eindelijk een eind aan alle ellende voor Christelle T., die gewoon een Marokkaanse verblijfsvergunning heeft en al drie jaar in Marokko woont. 

'Het besluit en de verklaring hierover is volledig illegaal', legt de coördinator van de anti-racisme groep ter verdediging van migranten (GADEM) uit tegenover Huffington Post Marokko. De organisatie bedankte alle Marokkanen die hun stem lieten horen voor Christelle. Uiteindelijk werd de vrouw naar het ziekenhuis gebracht omdat haar toestand achteruit ging. 

Uitgerekend
Onder politiebewaking werd ze naar het Ibn Rushd ziekenhuis gebracht om afgelopen woensdag weer terug te keren. Volgens GADEM heeft de vrouw geen eten gekregen en was haar bloeddruk hoog. 'Haar verblijfsvergunning is geldig tot 2017, maar daarnaast kunnen de autoriteiten een zwangere vrouw niet weigeren en al helemaal niet als iemand op 24 oktober is uitgerekend', licht de organisatie toe. 

Een advocaat werd benaderd en hij benaderde op zijn beurt de officier van justitie. Hij bepaalde dat de vrouw per direct Marokko gewoon in mocht en dat ze de nodige zorg moet krijgen.

© Redactie 2016
marokko
congo
casablanca
verblijfsvergunning
zwanger
gadem
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?